luni, 5 iulie 2010

Insula Hydra

Hydra - sub numele ei grecesc Ydra - este cea mai frumoasa insula a Golfului Saronic. Deoarece este la mica distanta de Atena si are un cadru natural extrem de frumos cu orasul construit in amfiteatru, este punctul de atractie al boemilor atenieni. A fost pastrat cadrul natural, fara autovehicule, singurele mijloace de transport fiind magarusii, taxiurile pe apa si bicicletele. Gratie golfurilor sale frumoase, Hydra este o destinatie atractiva mai ales pentru yahturi.
Numele insulei a fost dat de bogatia resurselor de apa, stranse in mari cisterne ce aprovizionau navele in tranzit. In Hydra au fost multe santiere navale in trecut ceea ce a dus la distrugerea padurilor de pe insula.
Esti incantat de claritatea apei marii, de casele cocotate pe dealuri, de strazile inguste cu ziduri albe ca laptele, casele cu acoperisuri rosii, ferestre si porti albastre.
Chiar de la acostare am fost uimiti sa vedem destul de multe pisici de parca ar fi insula lor. Le-am vazut mai peste tot, stateau linistite si leneveau acolo unde gaseau un pic de umbra.
Insula este in cea mai mare parte dependenta de turism. Ea este vizitata anual de aproape un milion de turisti din toate lumea. Pe nava de croaziera cu care am venit se auzeau ”toate” limbile pamantului.
Portul este presarat cu o multime de cafenele, taverne, minimarketuri si magazine de suveniruri. Gasesti magneti de frigider, haine, cani, statuete, vase si piese din ceramica, incaltaminte, vederi, ochelari de soare, bijuterii frumos lucrate, tablouri etc.
De asemenea, in Hydra se poate vizita Biserica Adormirii Maicii Domnului, de secol XVII, in spatele careia exista un muzeu (poti sa le vezi in prezentarea de mai jos).
Daca te plimbi pe faleza, fa o deplasare spre tunurile care protejau cândva insula, tunuri pe care le-ai vazut inca de la intrarea in port.
Localnicii îşi petrec timpul privind trecătorii ori te îmbie la mesele scoase în strada sau pe faleza portului. Cafenelele si tavernele, in timpul zilei sunt mai putin aglomerate, dar seara incepe adevarata distractie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu