duminică, 18 iulie 2010

Corint - Epidavros


Dupa croaziera, in ziua a 6-a am facut circuitul Atena-Canalul Corint-Epidavros-Nafplio-Micene-canalul Corint-Atena.


Prima oprire a fost canalul Corint – canal artificial ce leaga Golful Corint din Marea Ionica de Golful Saronic din Marea Egee, separand Peloponezul de Grecia. Canalul are 6,3 km lungime, fiind construit între anii 1881 - 1893. Adâncimea minimă a canalului este de 8 m.

Prin construcţia lui s-a scurtat drumul navelor mici de transport cu 400 km. Datorită lăţimii de doar 21 m, canalul este prea îngust şi nu poate fi folosit de nave de mare capacitate, canalul fiind folosit în principal de ambarcatiuni turistice. Circa peste 11.000 de nave folosesc această cale navigabilă.

Dupa cateva imagini luate la fata locului, ne-am imbarcat in autocar spre Epidavros sanctuarul lui Asklepios.

Asclepieionul de la Epidavros era cel mai celebru centru de vindecare din lumea antica, locul in care persoanele bolnave mergeau cu speranta ca se vor vindeca. Pentru a-si gasi leacul maladiilor lor, isi petreceau o noapte in enkoimitiria, o hala imensa pentru dormit. In vis, zeul le dadea sfaturi pentru a-si recastiga sanatatea.

Am vizitat teatrul antic, foarte cunoscut pentru acustica sa. De sus, de pe ultimul rand, se poate auzi ce a soptit cineva din centrul scenei. O acustica aproape perfecta. Datorita aceastui teatru Epidavros (Epidauros) a devenit un punct de atracţie cultural important. În fiecare vară aici au loc diferite evenimente culturale, ca festivaluri si spectacole de teatru.

Epidauros este amplasa intr-o zona excelenta, cu multa verdeata, munte si acces la mare cu plaje primitoare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu