sâmbătă, 25 august 2012

Peștera Cetății

          La câțiva kilometri de cetatea Râșnovului, spre Poiana Brașov, poți vizita Peștera Cetății. Mai este cunoscută sub denumirea de Peștera Fundata. 
        Din drumul național se desprinde o potecă, ce urcă spre peșteră, un drum de circa 8 minute. Trebuie să fii puțin antrenat să parcurgi acestă alee spre peșteră – urcă cam abrupt. Merită osteneala, mai ales dacă admiri pădurea de frăsinet ce te înconjoară, ca niște paznici înalți și foarte drepți. 
           Peștera Valea Cetății a fost deschisă publicului de curând (2011), fiind descoperită prin 1949.
        În Sala Mare mai poți admira stalactite și stalagmite, cele care au scăpat vandalizării peșterii. Una este mai deosebită, cea care este chiar la intrarea în peșteră care are cam 2 m înălțime. De la intrare se trece printr-un tunel spre Sala Mare care are circa 2500 mp și o înălțime de 25 m, din care pleacă galerii în diverse direcții. 
           Pe pereții peșterii vezi scurgerile de calcit, peștera având numeroase infiltrații de apă. 
        Deoarece acustica este foarte bună, în Sala Mare este amenajat un loc unde se susțin concerte de muzică clasică, în fiecare sâmbăta, de la ora 18. 
        Deși peștera nu este prea mare și nu necesită mult timp pentru vizitare, merită să fie vizitată. De menționat faptul că aici găsești loc de parcare amenajat, lângă intrarea spre peșteră.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu