vineri, 1 iunie 2012

Zona OașaDupă ce cobori Transalpina, trecând de Obârșia Lotrului, în drum spre Sebeș sau Sibiu ajungi în Defileul Oașei,  lacul de acumulare Oașa,  situat pe râul Sebeș, la granița dintre județele Alba și Sibiu.
Dacă nu ai auzit de Oașa, asociază-ți în minte un loc cu multă apă, brazi și aer ozonat de munte, un loc cu multă verdeață, râuri repezi, mulți păstrăvi, liniște. Un mic paradis pentru iubitorii de drumeție și peisaje încântătoare. Cam așa este pe acolo.
Aproape de lac, retrasă spre munte ai să întâlnești mănăstirea Oașa
Cabana Oașa situată pe valea Sebeșului, este chiar pe malul lacului de acumulare. Cobori câțiva metri și ajungi pe malul lacului. Apa este foarte limpede și poți urmări mișcările peștilor. Poți să pescuiești, dacă ai permis. Nu se percep taxe. Dacă ai noroc poți vedea ciutele cum vin la adăpare. Dacă ajungi într-o poieniță ai să găsești aromatele frăguțe de munte.
 
Principalele caracteristici: suprafața de 441 ha, volum de apă de 136 mil. m3, înălțimea de 91 m, lățimea maximă la bază 250 m, altitudine 1250 m, lungimea lacului de cca 5 km.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu