luni, 30 mai 2011

Prin Delta Dunarii

Ai fost în Delta Dunării? Vrei dar nu știi cum să procedezi? Ți se pare prea complicat? Nu știi cum să ajungi? Poți să vezi un colț din deltă fără prea mari cheltuieli. Îți spun cum am făcut eu.
Ai autoturism? Nimic mai simplu. Stabilești ca țintă localitatea Murighiol din județul Tulcea. Este ușor de ajuns – din Tulcea sunt indicatoare care te îndrumă, drumul este foarte bun. În Murighiol te duci la debarcader, de unde poți închiria o barcă pentru o plimbare de câteva ore prin deltă intrând pe canalul Uzlina. Ai să vezi și fosta casă de protocol a lui Ceaușescu – situată pe malul Dunării.
În funcție de posibiltăți îți poți alege cu ce tip de barcă vrei să vizitezi delta. Eu nu m-am tocmit, dar probabil, se putea negocia prețul. Este în jur de 50 lei de persoană.
Este o frumusețe, în special acum când vegetația este în creștere. Frunzele nuferilor sunt, parcă, niște farfurii gate pentru servit masa.
Trebuie să ai o cremă de protecție solară la tine, ceva să pui pe cap și eventual ceva mai gros pentru îmbrăcat – se face curent în timp ce te deplasezi cu barca prin deltă.
Mai multe imagini in slideshow-ul de mai jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu