luni, 28 iunie 2010

Atena


Atena este cel mai vizitat oras al Greciei. Capitala a statului, cu o populatie de cca 5 milioane de locuitori (cca jumatate din populatia tarii) Atena este centrul economic, financiar, industrial, politic si cultural al Greciei.
Poti vizita Atena doar pentru Acropole, Parthenon si Muzeul National, unde vei gasi unele dintre cele mai frumoase urme ale Greciei antice si vei simti sarmul sacru al monumentelor si al artei.
Daca urci pe Acropole sau pe muntele Likavitos vei descoperi de fiecare data un alt oras Atena, plin de contraste si surprize: antic, bizantin, neoclasic, modern, vesel. Atena antica era un oras-stat puternic si de asemenea un centru al artei, studiului si filosofiei, locul in care se afla Academia lui Plato si liceul lui Aristotel. Multi politicieni, filosofi si scriitori de vaza ai lumii antice s-au nascut aici, cum au fost: Socrates, Sophocles, Pericles etc.
Atena a fost centrul civilizatiei, locul in care democratia a luat nastere pentru prima data, in secolul V i.e.n. Mostenirea acelor timpuri este inca vizibila, cel mai impresionant fiind Partenonul de la Acropole, un bloc de piatra plat, care se ridica la 150 m deasupra marii in orasul Atena.
Partenonul este un templu inchinat zeitei Atena si a fost construit in secolul al V-lea i.e.n. pe stanca Acropole de la Atena si este ca un simbol al Greciei antice si al democratiei ateniene, este inclus in lista vestigiilor protejate de UNESCO impreuna cu Acropole. In jurul Acropolei si in Plaka se pot vedea multe ruine grecesti si romane.

De la Atena au fost organizate excursii de cate o zi la:
- Napflio, canalul Corint, Micene, complexul Asklepios
- O croaziera spre insulele Hydra, Poros si Aegina;
- Cap Sunion, templul lui Poseidon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu