marți, 22 noiembrie 2011

Manastirea Polovragi, Cheile Oltețului


Când te apropii de Polovragi zărești Cheile Oltetului – o priveliște minunată. Se zice că sunt cele mai înguste chei din Europa, locul cel mai îngust fiind de 70 cm.
La poalele muntelui Piatra Polovragilor, în apropierea Cheilor Oltețului, la marginea localității Polovragi ai să vezi complexul mănăstiresc Polovragi.

Mănăstirea Polovragi este o mănăstire de maici cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului”. Intrarea în mănăstire este străjuită de o poartă masivă din lemn, împodobită cu multe sculpturi, pe care scrie : "Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului".
Localitatea Polovragi este situată la nord-est de Tg. Jiu, pe șoseaua Tg. Jiu - Rm. Vâlcea,
Cercetările istorice recentele au stabilit vechimea mănătirii Polovragi în jurul anului 1505, ctitori fiind Radu Comisul si Patru Spataru, fiii marelui boier Danciu Zamona.
Biserica a fost restaurată în timpul domnitorului Constantin Brancoveanu, înăltându-i turla și adaugând un pridvor în stil brâncovenesc, s-a zugrăvit interiorul, s-au refăcut chiliile, clopotnița și zidurile de cetate.

Astăzi este o oază de liniște în mijlocul peisajului oferit de Cheile Oltețului și pădurile din apropiere, cu o grădina cu flori ce-ți încântă privirea. Este greu să te desparți de acest loc minunat.

Poți admira splendoarea Cheilor Oltețului, aflate câteva sute de metri de complexul mănăstiresc, mergând pe un drum forestier. Merită făcută acesta deplasare. Vezi imagini în slideshow-ul de mai jos.
hostgator coupon

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu