luni, 25 iulie 2011

Transalpina


Transalpina este un drum rutier (DN 67c) cu cea mai mare altitudine din România, care leagă Transilvania de Muntenia, fiind mai înalt decât Transfăgărășanul. Cota maximă este atinsă în Pasul Urdele – 2145 m. Traseul Transalpinei traversează Munții Parâng, de la sud la nord, între Valea Oltului și Valea Jiului. Este aproape în întregime asfaltată (sunt câteva sectoare mici de drum în curs de asfaltare).
Inițial Transalpina a fost construită de armatele romane pentru cucerirea Sarmisegetusei, apoi, dupa 1930 reparată cu piatră de Regele Carol al II-lea și reabilitată de nemți în al II-lea război mondial.

Traseul fiind foarte greu de străbătut s-a păstrat sălbăticia și tot farmecul acestei zone. Urmărește în slideshow-ul de mai jos câteva imagini surprinse pe acest traseu.

Se poate străbate întregul traseu, de la Novaci până la Sebeș, cu mașina, ajungând să fii uneori cu capul în nori și chiar mai sus decât ei. Încearcă și tu această senzație. Să sperăm că asfaltarea acestui drum nu va duce la distrugera mediului ambiant, poluarea lui cu diverse ambaje aruncate din mers sau pet-uri și diverse efecte sonore.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu