luni, 21 februarie 2011

Oltul la Cozia

În drumul tău prin țară, când vrei să treci din Muntenia spre Transilvania, o cale este pe valea Oltului.
Nu cred că, cineva care a urmat acest traseu, nu a făcut o oprire la mănăstirea Cozia, pentru a aprinde o lumânare pentru cei trecuți în neființă sau să se roage pentru sănătatea celor în viață.
Un mic popas de reculegere și odihnă, înainte de a traversa munții spre Transilvania.
În spatele mănăstirii poți admira curgerea Oltului, mai liniștită sau vijelioasă, depinde în ce moment al anului te afli acolo. Sigur te simți bine în acest loc și cu greu îl părăsești.
Admiră câteva imagini în slidshow-ul de mai jos.

joi, 10 februarie 2011

Cheile Dâmbovicioarei

În călătoriile mele prin țară, în trecere prin culoarul Rucăr – Bran, am vizitat defileul Dâmbovicioarei din Rezervația Naturală Piatra Craiului. O zonă splendidă, care te surpinde la fiecare cotitură a drumului. Trebuie să parcugi întregul traseu, de la intrarea în defileu până aproape de izvorul pârâului Dâmbovicioara, pe jos. Merită efortul.

Nu am vizitat peștera Dâmbovicioara din cauza unor lucrări ce se efectuau în acel moment. A rămas pe altă dată. Ai să vezi imagini doar din defileul Dâmbovicioarei.


duminică, 6 februarie 2011

Iarna la mare

Ai văzut câteva poze cu iarna la noi, în Constanța, parcul Tăbăcărie.
Poți să-ți imaginezi marea înghețată? Îți arăt câteva imagini ca să vezi cam cum era.
Imaginile au fost realizate acum 4 ani când temperatura comunicată de I.N.M.H. era de -15 grade C la care, adăugând vântul puternic (crivățul), se simțeau ca -25 grade C.
Eram câțiva curioși pe faleza de la cazinoul din Constanța, eram cam ”contractați” de frig, numai pescărușii se simțeau în largul lor, ca la ei acasă.
Privește mai multe imagini în slideshow-ul de mai jos. Privește.
Dacă ai și tu niște imagini și vrei, le pot pune pe blogul meu, bineînțeles cu menționarea proprietarului acestora.