De aici am plecat, pe sub munte, spre peștera Polovragi. Am trecut mai intai pe la manastire si apoi spre tinta propusa. Este un peisaj fantastic, mai ales defileul Oltetului. Nu am reusit sa vizitez pestera, asa ca am schimbat destinatia spre Pestera Muierilor (zona Baia de Fier), pe care o voi prezenta in postarea urmatoare.
miercuri, 30 martie 2011
Polovragi
vineri, 25 martie 2011
Olanesti
sâmbătă, 19 martie 2011
Manastirea Horezu
Denumirea mănăstirii Horezu provine de la faptul că singurătatea și liniștea zonei era tulburată doar de strigătul păsărilor numite huhurezi.
Biserica a fost construită sub domnia lui Constantin Brâncoveanu între 1690 și 1693.
În biserică se găsește un valoros ansamblu de pictură murală, executat între anii 1692 și 1694 de meșterii greci Constantinos și Ioan, precum și de meșterii zugravi români Andrei, Stan, Neagoe și Ioachim.
În afara scenelor religioase din biserică, în pronaos, vei vedea o galerie de portrete ale Brâncovenilor, Basarabilor și Cantacuzinilor
Mănăstirea este inclusă pe lista patrimoniului cultural al UNESCO.
Câteva imagini într-un mic slideshow.
marți, 15 martie 2011
Dupa furtuna
Vezi cate scoici a scos marea la tarm, si cum a inaintat marea pe uscat?
În zona vizitata (zona cazinou Mamaia), cam 1,5 m de plaja au disparut. Daca nu se iau masuri urgente, in curand vom face plaja pe malul lacului Siutghiol.
sâmbătă, 12 martie 2011
Azuga
Am facut un mic popas in Azuga – localitate intemeiata pe la 1830.
Azuga este situată la poalele munților Bucegi (judetul Prahova) și se poate mândri cu prima pârtie de schi din România omologată de F.I.S. (Federația Internațională de Ski) - pârtia Sorica, cu lungimea de 2100 m, dificultate medie, diferenta de nivel de 561 m, dotata cu tunuri de zapada si este prevazuta cu instalatie de iluminat nocturn.
Azuga se afla pe drumul european E60, pe ruta Bucuresti-Brasov.
vineri, 4 martie 2011
Pe Transfagarasan
Un traseu foarte frumos, plin de emoții și suprize plăcute ochiului atunci când parcurgi acest traseu, cu multe serpentine, mergând pe marginea văilor adânci.
Privind în jos, de la înălțimea traseului, ți se pare că plutești, simți că ai putea să-ți iei zborul, precum Icar.
Încearcă să parcurgi acest traseu și, sunt sigur că vei reveni împreună cu prietenii. Merită. Privește câteva imagini în slideshow-ul de mai jos.