vineri, 7 august 2015

Sa vizitam zona Moieciu

         
        Zona Moieciu este localizata in jurul localitatii Moieciu (pe culoarul Rucar-Bran, intre Bran si Rucar) ce cuprinde mai multe localitati: Moieciu de jos, Cheia, Moieciu de Sus, Șimon, Pestera, Drumul Carului. 
 

           Este o zona foarte frumoasa , situata intr-un cadru pitoresc intre muntii Bucegi si Piatra Craiului, zona ce s-a dezvoltat de curand.

             Distanta pana la cel mai mare oras, Brasov, este de cca 30 km si cam 200 km pana la Bucuresti. Altitudinea este intre 700 si 900 m cu un climat specific zonei de munte.

             Am remarcat faptul ca este o zona foarte linistita, deoarece este dezvoltata mai spre munte, departe de artera principala Rucar-Bran. De remarcat faptul ca toate strazile sunt asfaltate, se circula foarte bine.
  Din aceasta zona se pot vizita mai multe obiective turistice:
  • rezervatia de ursi de la Zarnesti;

  • castelul Bran;
  • cetatea Rasnov si parcul dinozaurilor;
  • Poiana Brasov;
  • Parcul National Bucegi;
  • Cheila Gradistei;
  • Cheile Dambovicioarei;
        Un traseu foarte frumos si impresionant este traseul de-a lungul raului Dambovicioara cu frumoasele chei si pestera Dambovicioara.
Mai multe imagini in slideshow-ul de mai jos:

joi, 16 iulie 2015

Zarnesti - rezervatia de ursi



Rezervația de urși – Zărnești

              Amplasare

             Rezervația de urși este plasată pe un deal la intrarea în Zărnești, la 2 km de drumul național DN 73A Râșnov-Zărnești numita LiBEARty cu o suprafață de 69 ha, înființată în 2005, deschisă din când în când până în 2008, moment când s-a stabilit un program permanent de vizitare. 

               Istoric 

           Ursul brun este protejat, conform Convenției de la Berna, Convenție la care și România a aderat în 1993. În anul 2005 Asociaţia Milioane de Prieteni și-a propus să realizeze rezervația de urși LiBRARty, la acest proiect alăturându-se și WSPA (Societatea Mondială pentru Protecţia Animalelor). 
            Rezervația LiBEARty a fost creat în memoria ursoaicei Maya, fiind căminul multor urși care au fost supuși la rele tratamente în captivitate. Maya a fost o ursoaică care a trait într-o cușcă mică în fața unui hotel de lângă castelul Bran, în condiții mizerabile, fără hrană, apă și căldură murind de tristețe, automutilându-se. Asociația MILIOANE DE PRIETENI s-a angajat să creeze această rezervație pentru toți urșii bruni din țara și din toată lumea, pentru a evita astfel de situații.
            Sunt 78 urși bruniți unul negru asiatic în rezervație, fiecare cu propria poveste.Urșii au fost aduși în rezervație din diferite gradini zoologice desființate, circuri sau din diferite locuri unde erau ținuți (în fața unor restaurante sau hoteluri ca atracție turistică) în condiții mizere. 

    Vizitare

            Vizitarea se face numai în grupuri, de 3 ori pe zi, la ora 10, la ora 11 și la ora 12, ore la care sunt obișnuiți urșii să se hrănească.
Tariful de vizitare:
-        40 lei/adult;
-        10 lei copii peste 5 ani, elevi si studenți;
-        Gratuit pentru copii sub 5 ani.
             Deplasarea în rezervație se face pe un traseu marcat, iar pentru cei cu probleme de deplasare este folosit un trenuleț: 10 lei/persoană.
          Mai multe imagini în slideshow-ul de mai jos:

                                          

joi, 9 iulie 2015

Parcul dinozaurilor – Râșnov



Râșnov - dino park


              Merită văzut. 

 
              Cel mai mare parc din Europa.
              Dacă ai ajuns în zonă să vizitezi cetatea, oprește-te la jumătatea distanței (dintre locul de parcare și cetate) și aruncă o privire asupra acestui parc cu dinozauri.
             Vizitarea nu te supune la un efort deosebit. Suprafața este de cca 1 ha, sunt cam 40 – 50 exponate așezate frumos pe un traseu prin pădure. Lângă fiecare exponat vezi un mic panou cu descrierea lui.
              Pentru copii este amenajat, în incintă, un loc de joacă, iar pentru cei mai îndrăzneți este realizat un traseu la înălțime. Va fi si o tiroliana.
              Programul de vizitare : zilnic 9:30 – 20:00.
              Tariful este de 28 lei pentru adulți, 22 lei pentru copii. Au acces gratuit copii sub 3 ani.

 Mai multe imagini in slideshow-ul de mai jos: